Cykla året om

Standard

Visst är det så att sommaren är en skön årstid för cykling men det är inget som säger att vi inte kan cykla året om. Det gäller bara att vara förberedd på vintern och se över sin cykel inför den kallare perioden.

Allt är så mycket enklare sommartid, det är bara att ta cykeln sätta på sig cykelhjälmen och ge sig iväg. Självklart så är det ett visst underhåll sommartid också men det blir det ju konstant om man använder sig av sin cykel ofta. Kontrollera så att bromsar och däck är okay innan du ger dig ut i trafiken.

Vintertid så kanske man får planera sin cykling på ett annorlunda sätt. Det kanske inte alltid är plogat när man ger sig iväg till skola eller arbete. Det gäller att alltid vara uppmärksam mot medtrafikanter, både gående och bilister så inget otäckt händer. Vinterdäck på cykeln är att fördra då de gör att du tar dig fram lättare och kan snabbare få stopp på din cykel.

Vintertid så är det skönt om du kan förvara din cykel inomhus i ett garage eller förråd så den slipper stå ute i snö och kyla. Det blir också enklare att underhålla och sköta om din cykel inomhus. Lycka till med ditt cyklande året om!

  • träff
  • Författare