Rätt utrustning för cykling

Standard

När man är ute och cyklar så är det bra att ha rätt utrustning för att göra cykel upplevelsen komplett. Sedan så är det också viktigt att använda rätt sorts skydd som kan rädda dig vid en olycka. I texten nedan så kan du hitta några bra tips på vilken sorts utrustning man behöver när man ska ut och cykla.

cykel_130948919

Skor

Om man tävlar inom cykling så kan det vara en bra idé att använda cykelskor. De är annorlunda från vanliga skor då de har ett fäste under sulan som gör att man kan fästa fötterna på cykelpedalerna vilket gör att man kan få ut mer av varje tramptag.

Glasögon

Andra saker som kan vara användbara när man tävlar är cykelglasögon som skyddar dina ögon mot regn, vind och andra saker som kan fara i ögonen och förstöra ett lopp. Sedan är det också en bra idé att använda kläder lätta kläder som har så lite luftmotstånd som möjligt.

Hjälm

Ett av de viktigaste cykeltillbehören är så klart cykelhjälmen. Förr i tiden så använde man enbart hjälmar i cykeltävlingar men med åren så insåg man hur viktigt det var att använda hjälm och efter det så började även vanliga cyklister använda hjälm. Om man använder hjälm så är det 80 procent mindre risk att skada huvudet och ansiktet.

  • träff
  • Författare