Tips för att komma igång med cyklingen

Standard

Det ser så härligt ut när man ser cyklisterna susa förbi med vinden i håret och det är faktiskt både roligt och rogivande när man väl kommit igång.

Det gäller att ha rätt cykel och rätt utrustning så att det blir roligt istället för besvärligt att ta sig ut. Det kanske inte alltid är allra bäst att kämpa på med sin gamla cykel trots att den fortfarande fungerar. Du kanske inte heller behöver 24 växlar, det kanske räcker gott och väl med 5 stycken eller så är det tvärtom. Du kanske behöver fler växlar för att ta dig fram i skog och mark om det är det du vill.

Skaffa dig först den cykel du vill ha, vill du satsa på en citybike eller en mountainbike? Genom att ha den cykel som passar ditt behov så blir det roligare och framför allt lättare att ta sig fram. Tänk på att klä dig efter väder så har du inte heller några ursäkter för att skippa cykelturen. Har man väl tagit sig ut och är rätt klädd så brukar man också njuta av turen.

Tänk på att inte köra igång för hårt, är du inte van att träna så börja i ett lugnt tempo. Det är trivsamt om man har möjligheten att cykelpendla till jobbet och med barnen till skola och förskola bara man börjar i tid och slipper jäkta. Att få frisk luft före och efter jobbet ger många hälsofördelar förutom motionen.

 

  • träff
  • Författare