Trampa igång hösten

Standard

Sommaren har slutligen övergått i höst och trots att det innebär ett visst vemod så känner man också en viss tillförsikt inför det som komma skall. Även fast sommaren är underbar så har också hösten sin tjusning och erbjuder många chanser till roliga utflykter och liknande.

En av höstens självklara inköp är en cykel. Du kanske tycker att de passar bättre på sommaren, men sanningen är att det finns många användningsområden även när löven börjar bli gula.

Ett exempel är bärplockning. Om du inte har en bil kan det vara lite klurigt att ta sig ut till skogen (bussar går ju sällan dit). Då kan en cykel vara ett perfekt alternativ som tar dig ut till skogens guld.

Detsamma gäller om du gillar att fotografera. Att promenera runt och fotografera det man ser funkar visserligen också men en fördel med cykeln är att man kan tillryggalägga större avstånd om man använder sig av den. Det finns säkerligen många smultronställen i ditt närområde som är värda att upplevas och fotograferas.

Ytterligare en fördel är att du dessutom får träning. Om du trampar runt lite i höst kommer du därför få bättre kondition och starkare ben. Och det tackar men väl inte nej till. Vem vet, kanske kommer du börja ge dig ut och cykla bara för träningens skull och det vore ju inte en nackdel.

Så ta din cykel eller skaffa dig en ny om du inte har någon och ge dig ut i skog och mark. Vårt avlånga land är väldigt vackert och speciellt under hösten finns det massor med roligt att upptäcka!

 

  • träff
  • Författare