Vilken cykel väljer du?

Standard

Utvecklingen hos cyklar har verkligen tagit fart och idag så finns det cyklar som passar oavsett hur och var du cyklar. Det finns vardagscyklister som ger sig ut på turer i närområdet och det finns de som tävlar i stora cykellopp. Frågan är vilken cykel väljer du när det är dags att välja.

Miljömässigt så är den överlägsen de flesta fordon, finns inte en tillstymmelse av utsläpp och samtidigt som du upplever naturer under din cykelfärd så gör du den gott i samma stund. Pendlar man till arbetet så kan en elcykel vara det bästa alternativet då du får automatiskt hjälp framåt av en elmotor. Du trampar som vanligt men det går betydligt lättare och fortare.

Det finns också vanliga trampcyklar och så kallade hybridcyklar som kanske passar för ert cyklande.

  • Crosshybrid om du är ute i naturen och cyklar och är på varierande underlag. Det är något bredare däck på dessa och passar därför på många underlag.
  • Du har även Cityhybrider som påminner om den klassiska dam eller herrcykeln. Dock så kan den vara snabbare än vad en standardcykel är. Den känns som mitt emellan cross- och racerhybriden.
  • Racerhybriden är inspirerad av just racercyklar och passar den som gillar lite sportigare cykling med fart. Du kanske älskar sportcykling och vill ta dig till jobbet snabbt och smidigt men vill ändå inte ha en riktigt racercykel kan detta vara något för dig.
  • träff
  • Författare